IhanaElo -joogaretriitti 

                                     Törmälän tila, Siikajoki 5.-6.8.2023

Hyvinvointiloma joogaillen 

Onko arkesi kellon perässä juoksemista? Unohdatko ottaa aikaa itsellesi? Kaipaisitko pientä hengähdyshetkeä arjen pyörityksestä? 

Miltä kuulostaisi vuorokauden pysähdys maalaismaisemissa rentoutuen, hengitellen, joogaillen... Saisit astua valmiiseen, herkulliseen ruokapöytään, saunoa puusaunan lempeissä löylyissä ja illalla pujahtaa puhtaisiin vuodevaatteisiin. Ympärilläsi hengenheimolaisia, naurua, iloa, jakamista. Mutta myös omaa aikaa jos sitä kaipaat. 

Tarjoilen sinulle on joogaa, asahia, sointukylpyä, kong-rentoutuksen, hengitysharjoituksia ja mielen rauhoittamista meditaatioharjoituksin...kaikki lempeästi ja omaa kehoa kuunnellen, totta kai. Sinun ei tarvitse osata mitään etukäteen, riittää että saavut, olet, pysähdyt. 

Olet sydämellisesti tervetullut IhanaElo- jooga- ja hyvinvointiviikonloppuun Törmälän tilalle Siikajoelle 💜

Retriittipaikka

Retriittipaikkana toimii idyllinen historiaa henkivä Törmälän tila. Törmälän Tilalla on juuret vahvasti Siikajoen rantatörmällä. Ensimmäiset merkinnät asutuksesta näissä joenrantamaisemissa löytyvät jo vuodelta 1540 ja nykyisen, Törmälän suvun isännöimän päärakennuksen vanhimmat osat ovat 1700-luvun loppupuolelta. Tänä päivänä paikalla toimii elinvoimainen matkailutila, joka on jo vuodesta 1988 lähtien palvellut niin yksityisiä, yrityksiä kuin yhteisöjä läheltä ja kaukaa. Törmälän Tilan päärakennuksessa vierailija voi aistia vanhan talon tunnelmaa ja kodinomaista lämpöä. Lisäksi viereisestä rakennuksesta löytyy hotellitasoisia majoitushuoneita. Rantatörmällä sijaitsevassa Saunatalossa on kolme erilaista saunaa sekä tunnelmallinen Saunapirtti. Törmälän tilan emännät taikovat maittavat ateriat retriittimme aikana.

Tutustu lisää Törmälän Tilaan täältä. Kuvia Törmälästä aivan tämän sivun lopussa ⬇



Retriitin ohjaaja

Retriitillä mukanasi matkaa kulkemassa on Mervi Valjus. Mervi on sairaanhoitaja sekä rentoutus- ja joogaohjaaja. Mervin ohjauksesta välittyy lämpö, ammattitaito sekä pilkahdus huumoria. Hän on ohjannut lukemattomia joogatunteja eri joogakouluilla, Oulu-Opistolla ja YinZen-toiminimen kautta. 

Mervi toivottaa retriitille mukaan  kaikki iästä, koosta ja notkeudesta riippumatta. Aiempaa taustaa joogasta ei tarvita, riittää että haluat ottaa hetken aikaa omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen. 

Palautteita aiemmalta retriitiltä:

"ohjaajana olet ihanan lämmin ja rauhallinen, tulee turvallinen olo."

"kokemus oli voimauttava. olen rentoutuneempi kuin aikoihin. Ohjaustyylisi on selkeä, rauhallinen ja lempeä. Käytät hienosti mielikuvia mikä auttaa liikkeiden hahmottamisessa"

"En ole aiemmin retriitillä ollut, ja oli upea kokemus. Niin ihanan raukea olo tällä hetkellä! mukavasti rentoutusta ja eri joogatyylejä vuorokauden aikana. "

Ohjelmasta

Yin joogalle on tyypillistä pitkät, rauhalliset ja helpot asennot pehmeällä venytyksellä. Jokaisessa asanassa ollaan useita minuutteja, mikä antaa aikaa kehon lisäksi myös mielen rauhoittumiselle. Perinteinen yin jooga pohjautuu rauhalliseen joogaan, taolaiseen filosofiaan ja kiinalaiseen lääketieteeseen, joten tunnilla saattaa kuulla puhuttavan esimerkiksi meridiaaneista. Yin jooga sopii kaikille.

Asahi on suomalaisten kehittämä terveysliikuntamuoto, joka sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Se on yksinkertaista, kokonaisvaltaista ja tehokasta. Liikkeet ovat rauhallisia ja ne tehdään seisoma-asennossa hitaan hengityksen tahdissa. Asahi perustuu nykyaikaiseen tutkittuun tietoon liikunnan terveysvaikutuksista. Asahi auttaa ihmistä kohentamaan terveyttään ja elämänlaatuaan lempeästi ja helposti. Perusliikeharjoituksessa harjoitetaan, avataan ja rentoutetaan järjestelmällisesti koko kehoa, harjoittaen samalla tasapainoa ja koordinaatiota. Soveltuu erityisen hyvin ikääntyville, raskaana oleville kuin nivel- ja selkävaivoista kärsiville. Mainio mielialan kohottaja ja vastalääke arjen stressiin.

Jooga nidra on syvärentoutus-menetelmä, jonka tarkoituksena on tuottaa niin fyysinen kuin henkinenkin rentous. Jooga Nidran aikana lepäilet omalla matollasi viltin alla, ja ohjatusti kuljet unen ja valveen rajamailla laskeutuen syvään rentoutumisen tilaan.

Sointukylvyssä voit antaa lempeän äänimaailman johdattaa sinut syvään rentoutumiseen. Koko kehosi voi vapautua jännityksistä, huolista ja arkipäivän kiireen tunnusta. Sointukylvyssä osallistujat makaavat makuualustoilla vilttien alla lattialla, tai vaihtoehtoisesti tuoleilla istuen. Sointukylpy on jokaiselle ainulaatuinen matka itseensä, jokainen kokee sen omalla tavallaan. Äänimaljojen rauhallinen äänimaisema ja fyysinen väreily rentouttavat kehoa ja mieltä kokonaisvaltaisesti. Äänimaljarentoutus lievittää stressiä, hellittää lihasjännityksiä ja antaa keholle mahdollisuuden tuottaa lisää hyvän olon hormoneita. Erityisen hyvin äänimaljarentoutus soveltuu kuormittuneelle ja stressaantuneelle keholle.

Tietoa retriitistä

Saapuminen ja majoittuminen Törmälän tilalle lauantaina 5.8 klo 10. Laskeudumme yhdessä retriitin tunnelmaan, tutustellaan, pysähdytään, hiljennytään. Ennen lounasta huljutellaan kehoa auki Asahi-terveysliikunnalla.  Päivän mittaan tarjolla lempeää joogaa, pitkä yinjooga-harjoitus (n.2,5h), rentoutumista, sointukylpyä. Jos sää sallii, niin hyödynnämme ympäröivää luontoa harjoituksissamme mm. luonto-meditaatiossa.

Illalla luvassa sauna ja iltapala viihtyisässä saunatuvassa joen äärellä. 

Sunnuntaina herätellään keho lempeällä aamujoogalla, aamiaisen jälkeen sukelletaan pitkään, 2h mittaiseen yin jooga harjoitukseen, joka pysäyttelee meidät Maa-elementin, eli myöhäis-kesän energioihin. Lounaan jälkeen ennen kotiinlähtöä sukelletaan kongi-rentoutukseen. 

Sinulla on lupa osallistua omaa kehoa kuunnellen, joko kaikkiin harjoituksiin, tai poimien ne osuudet mitkä juuri sillä hetkellä palvelevat hyvinvointiasi. Muun ajan voit vaikka lepäillä tai nauttia ulkoilusta.

Retriitin päätös ja kotiinlähtö sunnuntaina noin klo 13.

Ilmoittautuneille lähetetään retriittikirje tarkempine sisältöineen/lisätietoineen noin viikkoa ennen tapahtuman alkua.  

Mitä retriitti EI ole: suorittamista, kelloon tuijottamista. Tällä retriitillä ei myöskään tarjoilla dynaamista, lineaarista joogaa.


Info:

Aika: 5.-6.8.2023

 • Paikka: Törmälän tila, Toppilantie 20A, 92320 Siikajoki
 • Ohjaaja: Mervi Valjus. Tutustu ohjaajaan tarkemmin
 • Investointisi: varhaisen varaajan hinta 11.6 mennessä 242e, jonka jälkeen hinta on 262e.
 • Hinta sisältää: kaiken: ruokailut, majoittumisen, liinavaatteet, iltasaunan. Ohjelman: joogaa yhteensä noin 7 tuntia, sointukylvyn, meditaatiota, hengitysharjoituksia, asahia.
 • Mukaan tarvitset: joogamaton, juomapullon, henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet.
 • Varaus ja maksu: Varaamaan pääset sivun alalaidasta. Jos haluat maksaa liikuntaeduilla, ota yhteys. Paikkasi varmistat varausmaksilla (142e) jonka saat parin viikon sisään ilmoittautumisestasi sähköpostitse. Loppuosa maksetaan retriitin alussa paikanpäällä. 
 • Majoittuminen 2-3 hengen huoneissa. 1hh (rajattu määrä) 20e:n lisämaksusta. Laita viestiä Merville jos haluat majoittua omassa huoneessa.
 • Ruuat: Lauantaina lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala. Sunnuntaina aamiainen ja lounas. Tarjolla maistuvaa kotiruokaa. 
 • Peruutusehdot:  Ilmoittautuminen on sitova. Voit hankkia tilallesi toisen osallistujan jos estyt tulemasta. Äkillisissä sairastapauksissa tai onnettomuuksissa maksu palautetaan. Sitä ennen on esitettävä luotettava terveydenhuoltohenkilön todistus estyneisyydestä. Mikäli kurssi peruuntuu järjestäjistä johtuvasta syystä, asiakas saa maksun täysimääräisesti takaisin. 
 • Huom. varaathan paikkasi ajoissa; mukaan mahtuu vain max.15 osallistujia.
 • Lisätietoja sähköpostitse: mervi@yinzen.net

IhanaElo-retriitin varaus

Ilmoittautuminen on sitova. Saat parin viikon sisään sähköpostitse laskun varausmaksuun, joka tulee olla maksettuna ennen retriitin alkua. 

Tunnelmapaloja Törmälästä