Huhtikuun miniretriitti 

                                     Kulttuuripirtti Kalle , Haukipudas 20.4.2024

Minipysähdys arjen keskelle

Olet lämpimästi tervetullut mukaan puolen päivän miniretriitille Haukiputaalle. Tämä retriitti sopii jokaiselle, joka on kiinnostunut omasta hyvinvoinnistaan. Kun haluat antaa aikaa itsellesi, voimaantua ja rentoutua - tämä päivä on juuri sinulle. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta.

Ohjelma:

💜Tarjoamme täsmävenyttelyä kireille lihaksille FachiaMethodilla 
💜 Hoidamme kehoamme rentouttavalla pitkällä Yin jooga harjoituksella
💜Hellimme kasvoja kasvojoogalla

 💜 Päivän päätteeksi nautimme syvärentouttavasta sointukylvystä ja jooganidrasta.

Olet sydämellisesti tervetullut mukaan juuri sellaisena kuin olet 💜Retriittipaikka

Retriitti-paikkana toimii pieni ja idyllinen Kulttuuripirtti Kalle. Haukiputaalla sijaitseva 1930-luvulla rakennettu hirsipirtti toimii kulttuuri- ja residenssitilana, sekä idyllisenä joogapaikkanamme retriitin ajan. Tule aistimaan autenttista rauhaa ja vanhan puutalon tunnelmaa. Retriitin ohjaaja

Retriitillä mukanasi matkaa kulkemassa on Mervi Valjus. Mervi on sairaanhoitaja sekä rentoutus- ja joogaohjaaja. Mervin ohjauksesta välittyy lämpö, ammattitaito sekä pilkahdus huumoria. Hän on ohjannut lukemattomia joogatunteja eri joogakouluilla, Oulu-Opistolla ja YinZen-toiminimen kautta. 

Mervi toivottaa retriitille mukaan  kaikki iästä, koosta ja notkeudesta riippumatta. Aiempaa taustaa joogasta ei tarvita, riittää että haluat ottaa hetken aikaa omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen. 

Palautteita aiemmalta retriitiltä:

"ohjaajana olet ihanan lämmin ja rauhallinen, tulee turvallinen olo."

"kokemus oli voimauttava. olen rentoutuneempi kuin aikoihin. Ohjaustyylisi on selkeä, rauhallinen ja lempeä. Käytät hienosti mielikuvia mikä auttaa liikkeiden hahmottamisessa"

"En ole aiemmin retriitillä ollut, ja oli upea kokemus. Niin ihanan raukea olo tällä hetkellä! mukavasti rentoutusta ja eri joogatyylejä vuorokauden aikana. "

Ohjelmasta

Yin joogalle on tyypillistä pitkät, rauhalliset ja helpot asennot pehmeällä venytyksellä. Jokaisessa asanassa ollaan useita minuutteja, mikä antaa aikaa kehon lisäksi myös mielen rauhoittumiselle. Perinteinen yin jooga pohjautuu rauhalliseen joogaan, taolaiseen filosofiaan ja kiinalaiseen lääketieteeseen, joten tunnilla saattaa kuulla puhuttavan esimerkiksi meridiaaneista. Yin jooga sopii kaikille.

Kasvojooga Kasvojoogan juuret ulottuvat muinaiseen Egyptiin ja Kiinaan, ja siinä vuoroin vahvistetaan ja rentoutetaan kasvojen lihaksia. Jooga stimuloi verenkiertoa ja lymfaattista nestekiertoa. Kasvojooga tukee kasvojen lihaksia, jolloin yleisilmeeseenkin tulee positiivisuutta.

FasciaMethod  on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä  kokonaisvaltainen kehonhuoltomenetelmä, jossa yhdistyvät toiminnallinen lihaskalvoketjuihin perustuva liikkuvuusharjoittelu, täsmävenyttely kireille lihaksille ja kuntouttava liikehallintaharjoittelu syville lihaksille sekä faskiakäsittely pallolla. FasciaMethod-tunti sopii kaikille, jotka haluaavat parantaa suorituskykyään ja voida paremmin.

Sointukylvyssä voit antaa lempeän äänimaailman johdattaa sinut syvään rentoutumiseen. Koko kehosi voi vapautua jännityksistä, huolista ja arkipäivän kiireen tunnusta. Sointukylvyssä osallistujat makaavat makuualustoilla vilttien alla lattialla, tai vaihtoehtoisesti tuoleilla istuen. Sointukylpy on jokaiselle ainulaatuinen matka itseensä, jokainen kokee sen omalla tavallaan. Äänimaljojen rauhallinen äänimaisema ja fyysinen väreily rentouttavat kehoa ja mieltä kokonaisvaltaisesti. Äänimaljarentoutus lievittää stressiä, hellittää lihasjännityksiä ja antaa keholle mahdollisuuden tuottaa lisää hyvän olon hormoneita. Erityisen hyvin äänimaljarentoutus soveltuu kuormittuneelle ja stressaantuneelle keholle.

Jooga nidra on syvärentoutus-menetelmä, jonka tarkoituksena on tuottaa niin fyysinen kuin henkinenkin rentous. Jooga Nidran aikana lepäilet omalla matollasi viltin alla, ja ohjatusti kuljet unen ja valveen rajamailla laskeutuen syvään rentoutumisen tilaan.

Tietoa retriitistä

Saapuminen Kulttuuripirttiin lauantaina 20.4. klo 10.

10:30-11 Kasvojooga

11-12 FachiaMethod-harjoitus

12-12:30 Lounas (omat eväät mukaan)

12:30-14:30 Yin jooga

14:30-15 Kahvi/teetauko

15-16 jooganidra ja sointukylpy

Miniretriitti päättyy noin klo 16.

Retriitti toteutuu jos on riittävä määrä osallistujia.


Info:

Aika: Lauantai 20.4.2024 klo 10-16

  • Paikka: Kultuuripirtti Kalle,Putaankyläntie 144, Haukipudas
  • Ohjaaja: Mervi Valjus. Tutustu ohjaajaan tarkemmin
  • Investointisi:  59e.
  • Mukaan tarvitset: joogamaton, juomapullon, mukavat vaatteet, villasukat, omat eväät.
  • Varaus ja maksu: Varaamaan pääset sivun alalaidasta. Maksu tapahtuu paikan päällä retriitin alussa. Maksaa voit kortilla, käteisellä tai liikuntaeduilla..
  • Ruuat: Ota omat eväät mukaan. Tilassa on jääkaappi ja mikro sekä astiat. Tarjolla on kahvia ja teetä. 
  • Peruutusehdot: Ilmoittautuminen on sitova. 
  • Huom. varaathan paikkasi ajoissa; mukaan mahtuu vain max.7 osallistujaa.
  • Lisätietoja sähköpostitse: mervi@yinzen.net

Huhtikuun miniretriitti -ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on sitova. Saat lähempänä retriittiä sähköpostia lisätietoineen.

Tunnelmapaloja Kulttuuripirtiltä