Asiaa roskasta

01.04.2021

Piti kertomani teille luonnonkosmetiikka- sarjasta, johon olen hiljattain törmännyt. Kyseessä on Itävaltalainen Ringana, joka valmistaa ihania vegaanisia raakakosmetiikka-tuotteita. Olen nyt tilannut heiltä pari kertaa tuotteita, ja aivan hurmaantunut -heidän pakkausmateriaaleihinsa! :D

Tiedäthän nämä jutut siitä kuinka maailma hukkuu pikkuhiljaa muoviin, eläimet sotkeentuvat kaiken maailman muovijätteisiin ("se oli vain yksi muovipilli, sanoi 5 miljoonaa ihmistä"), meret on täynnä mikromuovia ja niin edelleen... valtava ongelma.

Onneksi ihmiset ovat alkaneet vähitellen herätä huomaamaan ympäristömme tilan, ja vaatimaan toimenpiteitä. Monet yritykset markkinoivatkin itseään luonto- ja eläinystävällisinä, mutta silti tuotteet on pakattu ties kuinka moniin muovikääröihin ja paketteihin. Elämme viherpesun kulta-aikaa. Viherpesussa tuotetaan mielikuvia, jotka liittyvät toiminnan ekologisuuteen, puhtauteen ja kestävyyteen ilman että toimintatapoja merkittävästi muutetaan. Yritys siis muokkaa imagoaan pelkästään markkinoinnin avulla. Se ei ole hyvä juttu se.

Palataksemme alkuun, tilasin siis Ringanalta tuotteita suurin odotuksin. Ja mitä silmäni näkevätkään pakettia avatessa! Valtava määrä juustosuikeron näköistä materiaalia! Tuskastuneena mietin että noniin, tässä sitä jälleen ollaan, yksi firma lisää joka lupaa enemmän kuin pystyy antamaan; paketti täynnä muovihöttöä. Mutta eikä mitä! Selvisi että nämä suikerot ovat maissista valmistettuja. Nerokasta! Pakkausmateriaali siis liukenee täysin veteen. Sitä voi jopa syödä (en uskonut, testasin väittämää ja kyllä voi. Ei se tosin miltään juuri maistunut...). Sain jopa vinkkiä että lapset tykkää leikkiä niiillä; kostuttamalla liimautuvat toisiinsa ja näin niistä voi muotoilla loputtomasti erilaisia pötköjä ja pitkoja. Moni on myös kehunut kasvien kukoistavan kun liuottaa maissipötköjä veteen ja kastelee kukkasensa sillä. Aion testata tätäkin. Laitanpa sitten kuvia jos ja kun nuo nuupahtaneet viherkasvini viimein ovat loistossaan...

Muutakin nerokasta Ringanan pakkauksissa on. Heidän tuotteidensa muovilta näyttävät osat on valmistettu sokeriruokosta. Ei muovia. Tämäkin on aivan loistava juttu. Lasipakkaukset voi kierrättää ja kun palautat 10 pulloa takaisin Ringanalle, saat yhden tuotteen veloituksetta itsellesi. Win-win tilanne, etten sanoisi. Palasaippuat on pakattu puuvilla-pyyhkeen sisään, joten ei muutakuin käsien tai kasvojen pesuun ja pyyhe on valmiina mukana. Mitään ylimääräistä pakkausjätettä ei synny tässäkään.

Vaikuttaa siis siltä, että nyt on löytynyt yritys joka vastaa omia arvojani, eikä vain koita kaunistella asioita. Eläimiä ja luontoa kunnioittaen valmistettuna, niistä syntyy parhaat asiat.

Niin kuin alussa mainitsin, minun PITI kertoa Ringanan tuotteista, mutta tämä meni nyt tällaiseksi roska-puheeksi... :D Mutta äläpä huoli, saatan joskus myöhemmin kertoa itse tuotteista lisää. Ja niihinhän pääset halutessasi tutustumaan vaikka heti verkkokaupan kautta.