Ikigai

27.04.2023

Onko Ikigai sinulle tuttu juttu? Japanilaisten mukaan jokaisella on oma ikigai, syy olemassaoloon. Sen tavoittelu ja löytäminen tuo elämään merkitystä, onnea ja sen myötä terveyttä ja menestystä. Sana ikigai muodostuu sanoista iki, 'elämä', ja kai, 'omien odotusten ja toiveiden toteuttaminen'.


Nuorena pohdin paljon syytä olemassaolooni, "miks mä oon täällä". Ei tuntunut järkeenkäyvältä, että olisin vain sattuman kantamoisena tupsahtanut tähän maalliseen olomuotooni. Tässä iässä, kun päiviä alkaa oletettavasti olla enemmän takana kuin edessä, oman olemiseni ydin alkaa pikkuhiljaa muotoutua.

 
Yksi intohimoni ja iloni on pienestä saakka olleet eläimet, muunlajiset. Aikuisiällä ole toiminut lähemmäs 20 vuotta vapaaehtoisena eläinsuojelun saralla. Kun harvoin tarjolla ollut työpaikka tällä rintamalla avautui, minun oli suorastaan pakko hakea sitä. Ja kuinka ollakaan, tulin valituksi: työskentelen nykyään Suomen eläinsuojelussa Lapin ja Pohjois-Suomen aluevastaavana.

 
Tämä ei suinkaan sulje pois toista intohimoani, joogaohjausta ja hoitojen tekemistä. Sulassa sovussa mennään näiden kanssa. Myös Kalevalaisen jäsenkorjauksen opinnot jatkuvat entiseen malliin. Onhan vuorokaudessa tunteja! Ja kun tekeminen on mielekästä ja samalla omaa hyvinvointia ruokkivaa niin siitä saa voimaa. Ikigaini on siis löytynyt.

 
Oletko sinä löytänyt oman Ikigaisi?


ps. kuva on viime kesältä. Kuvassa näkyvä kehomaalaus on joogatoverini tekemä, nimeltään "intohimo". Kuinka ollakaan...