Kesäpäivänseisaus

21.06.2023

Kesäpäivänseisaus. Juhlimme valoa, iloa ja rakkautta. Tänä päivänä siirrymme Kiinalaisen lääketieteen elementtiteorian mukaan Tuli-elementin aikaan. 

Yang-energia on nyt kaikkein voimakkaimmillaan. Luonto on vehreä ja kukoistava, eläimet touhuissaan kiireisiä. Kesä on koko kierron energisin vaihe, ja se heijastuu myös meihin ihmisiin. Energiaa on enemmän käytössä, saamme enemmän aikaiseksi kuin muina aikoina, jaksamme valvoa pidempään ja herätään aamulla aiemmin. Mielen perukoilla pirskahtelee ilo ja onnellisuus. 

Nyt on oivallinen aika tavata ystäviä, olla sosiaalinen, iloita, nauraa, kerätä muistoja ja energiaa talteen pitkän talven varalle. 

Tuli-elementin ollessa tasapainossa, Tuli-elementin kehomielityypin ihmisellä on kevyt ja turvallinen olo. Elämä näyttäytyy tasapainoisena ja vivahteikkaana. Tasapainon järkkyessä ihmisestä voi tulla itsekeskeinen, epävarma, ailahtelevainen, alakuloinen tai toisen ääripäänä yli-iloinen, suorastaan kaoottinen.

Miten tukea terveyttä Tuli-elementin aikaan:

🔥Vältä kaikenlaista liiallisuutta (kiire, rutiineihin takertuminen, syöminen, juominen, valvominen...)

🔥Suo itsellesi aikaa palautumiselle ja rentoutumiselle, sekä asioille jotka tuottavat sinulle iloa.

🔥Harrasta päivittäin liikuntaa joka aktivoi verenkiertoa ja sydäntä. 

🔥Nauti luonnosta ja ulkoilusta! Keskitä aktiivisimmat toimet mieluiten aamuun tai iltaan, jolloin aurinko ei ole kuumimmillaan.

🔥Kesällä ravinto saa olla kevyempää, ja vähempi ruokamäärä riittää kuin muina aikoina.

🔥Tuore, raaka, nestepitoinen ravinto viilentää kehoa yang-energian aikaan. Mehut, smoothiet ja salaatit ovat ihanaa kesä-ruokaa.

🔥Suosi satokausi-kalenteria; tämän ajan marjat, vihannekset ja yrtit ovat mitä parhainta ravintoa.

🔥Vältä punaista lihaa, eläinrasvoja, liikaa mausteisuutta ja elintoimintoja kiihdyttäviä nautintoaineita.

🔥Ennen kaikkea, nauti elämästä!