Kevätpäiväntasaus

20.03.2023

Tervetuloa valo! Tänään vietetään nimittäin kevätpäiväntasausta. 

Kiinalaisen lääketieteen viiden elementin teorian mukaan kevätpäiväntasauksesta alkaa Puu-elementin aika. Puu-elementti yhdistetään kevään energiaan, tuuleen, vihreään väriin. Yin ja Yang ovat hetken tasapainossa, kunnes valo alkaa voittaa varjon, päivä yön. 

Tässä ajassa on voimakas kasvun, motivaation ja etenemisen energia. Kehomieltä ravistellaan irti talven hiljentymisestä. Luonto ja sen eläimet alkavat heräillä uuteen kevääseen, uuteen kukoistukseen. Hetken päästä eletään luonnossa kiireistä aikaa pesimäpuuhineen. 

Kevät on hyvä aika ihmisellekin tehdä siivousta, niin kodissa kuin mielessäkin. Tomuttaa pois vanha ja kulahtanut ja antaa uuden energian virrata sisään. Ehkäpä ostat pöydälle kimpun tuoreita kukkasia piristykseksi? 

Puu voi olla taipuisa tai kova, notkea kuin paju tai kivikova kuin vanha tammi. Puu-elementtiin liitetään tunteena viha, kiukku, jopa raivo. On tullut aika päästää irti vanhoista kaunoista ja aloitta kevät puhtaalta pöydältä. Vihan tunteet kuluttavat suotta energiaasi. Harjoittele anteeksiantoa. Pidä mieli joustavana kuin notkea paju, niin pysyt katkeamatta pystyssä maailman tuulissa. 

Puun energia on luovaa ja innovatiivista. Se edustaa voimakkaasti kasvun ja visualisoinnin energiaa sekä eteenpäin menoa. Olet kenties talven ajan kypsytellyt mielessäsi erilaisia ideoita, suunnitelmia, haaveita… nyt on aika laittaa niitä toteutumaan! 

Miten tukea terveyttä Puu-elementin aikaan: 

💚Liiku ulkona. Erityisesti sykettä nostattava liikunta tekee nyt hyvää. Samalla vapauttelet mahdollisia kiukun tuntemuksia kehomielestä. 

💚Aseta innostavia tavoitteita tulevaisuuteen. 

💚Unohda liika säntäily. Harkitse mihin ryhdyt. 

💚Suosi tuoreita vihanneksia, sekä erityisesti vihreitä kasviksia höyrytettynä.

💚Raikastava smoothie aamuisin on nyt hyväksi. 

💚Puhdista kehoa nauttimalla aamuisin vihreää teetä. 

💚happamat maut tukevat Puu-elementtiä.

Vältä: 

🧡Kofeiinin runsasta käyttöä.

 🧡Ruuan uudelleenkypsytystä. 

🧡Rasvaisia ruokia, sekä valmisruokia. 

🧡Punaista lihaa. 

🧡Myös alkoholi, suklaa ja vehnä on hyvä jättää vähemmälle.