Kuinka YinZenistä tuli YinZen

21.11.2023

Yrityksen nimen valinta on tärkeä prosessi. Yritysoppaissa mainitaan että hyvä yrityksen nimi toimii ilmaisena käyntikorttina ja viestii toiminnasta ja arvoista potentiaalisille asiakkaille. Nimen tulisi myös olla helposti muistettava, ja siitä tulisi jopa käydä ilmi mitä yritys tarjoaa.

No, näiltä pohjilta lähdin vuonna 2019 miettimään mikä oman toiminimeni nimi olisi. Oman nimen liittäminen siihen tuntui tylsältä vaihtoehdolta. Halusin jotain erilaista, persoonallista, ja toimintaani kuvaavaa. Yin-jooga oli siinä vaiheessa päätuotteeni, jota halusin lähteä ihmisille tarjoamaan. Niinpä nimen tulisi kuvastaa jotain mikä tuo mieleen rentoutumista ja mielenrauhaa. Ovathan ne tärkeitä ja arvokkaita asioita molemmat. Elämä on liian hektistä ja vaativaa nykyään, joten jotain vastapainoa siihen kaipasin. Niinpä mieleeni pälkähti pitkällisen pohdinnan tuloksena YinZen.

Yin on kiinalaisen filosofian mukaan toinen perustavanlaatuisista polariteeteista; feminiinisyys, pimeys, kosteus, passiivisuus, lepo, kuu, viileys. Yin tarkoitti alun perin kukkulan varjoisaa puolta ja Yang aurinkoista puolta.

Zen puolestaan tarkoittaa kirjaimellisesti meditaatiota. Zen-meditaatiossa mieli on hereillä, hiljaa ja yhteydessä ympäröivään maailmaan.

Yleensä taolaisuuteen yhdistettävässä taijitu-symbolissa Yin ja Yang kuvataan toisiinsa kietoutuvien mustan ja valkean "pisaran" muodostamana ympyränä. Tumman osan keskellä on valkoinen piste ja valkoisen osan keskellä taas tumma. 

Tähän teemaan halusin logoni muovautuvan. Ja koska violetti on lempivärini niin tokihan se piti mukaan saada! Ja tadaa, logo oli valmis (toki taitava helluni sen ensin työsti koneella toiveideni mukaiseksi).

Tässä muutaman vuoden toimittuani voin sanoa että puskaan meni, ainakin osittain Nimi tuntuu olevan vaikeasti muistettava ja -lausuttava. Lisäksi viimeksi tällä viikolla kuulin asiakkaalta, että hän oli miettinyt ennen puheluaan minulle, että "millähän kielellä tämän kanssa pitää asioida?". (vastaus tähän on: Savon murteella pärjäät kanssani parhaiten ). 

Mutta muuten nimi tuntuu erittäin omalta ja jopa rakkaalta. YinZenin kanssa on nyt tovi taivallettu yhteistä rentoutus-matkaa, ja matka jatkuu edelleen.