Onko kengillä väliä?

28.10.2022

Oletko koskaan miettinyt miten tärkeää roolia elämässäsi jalat näyttelevät? Jalat ovat kaiken perusta, jotka kannattelevat painoasi päivät pitkät. Kuljettavat sinua seikkailusta toiseen. Tästä syystä jaloillasi on todella merkitystä, ja sillä minkälaisiin kenkiin jalkasi laitat.


Kengät jalassa liikkuminen ei ole luonnollista, varsinkin kun nykyään myydään mitä tukevampipohjaisia kenkiä. Kengät muuttavat alaraajojen ja jalkaterien kuormitusta ja lihasten toimintoja, sekä passivoivat jalkapohjan luonnollista toimintaa. Monien jalkakipujen ja -vaivojen keskeinen syy on epäsopivien kenkien käyttäminen.


Suosittelen kulkemaan avojaloin erilaisissa maastoissa mahdollisimman paljon. Siinä jalkapohjat ja pohkeet saavat oman jumppahetkensä. Paljain jaloin liikkuminen voi auttaa mm: kireisiin jalkapohjiin, varpaiden virheasentoihin ja alaselän kipuihin. Joogatunnillani saatat huomata olevasi keskellä jalkojen hellittelyhetkeä 😄


Itse rakastan avojaloin kuljeskelua, harmi vain kun suomen olosuhteissa ja viluvarpain se aika jää aina kovin lyhyeksi... Olen myös hankkinut kahdet paljasjalkakengät, toiset kesä- ja toiset syksykäyttöön. Paljasjalkakenkien ideana on tarjota runsaasti tilaa varpaille ja tuntemuksen maaston pinnoista, jolloin jalan lihakset pääsevät työskentelemään. 

Talveksikin on myynnissä omat kenkänsä, niitä en ole vielä tohtinut ostaa. Sen sijaan olen löytänyt talveen, ei ehkä jalkapohjien kannalta parhaita, mutta ah niin ihanat huopikkaat! Niissä meneekin koko pakkaskausi lämpimin varpain. 
Sepä jaloista (tällä erää 😄)