IhanaElo - joogaretriitti

Törmälän tila, Siikajoki  5.-6.8.2023

Tervetuloa hetkeksi pysähtymään oman hyvinvoinnin äärelle.

Marraskuun pimeyden jälkeen on oiva tilaisuus hiljentää tahtia ja kääntää huomio omaan hyvinvointiin. Joulun henkäys-retriitissä saat aikaa itsellesi. Tässä reilun vuorokauden mittaisessa retriitissä pysähdymme, kuuntelemme, havainnoimme sitä mikä on kaikista tärkeintä: oma sisimpämme. 

Teemme erilaisia harjoituksia: viipyilevää yin joogaa, lempeää kehon liikettä, huljuttelemme kehoa auki asahilla, pysähdymme jooga nidran ja äänimaljojen äärelle.... Anna lempeän läsnäolon rauhoittaa keho ja mieli. 


Yin joogalle on tyypillistä pitkät, rauhalliset ja helpot asennot pehmeällä venytyksellä. Jokaisessa asanassa ollaan useita minuutteja, mikä antaa aikaa kehon lisäksi myös mielen rauhoittumiselle. Perinteinen yin jooga pohjautuu rauhalliseen joogaan, taolaiseen filosofiaan ja kiinalaiseen lääketieteeseen, joten tunnilla saattaa kuulla puhuttavan esimerkiksi meridiaaneista. Yin jooga sopii kaikille. 

Asahi on suomalaisten kehittämä terveysliikuntamuoto, joka sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Se on yksinkertaista, kokonaisvaltaista ja tehokasta. Liikkeet ovat rauhallisia ja ne tehdään seisoma-asennossa hitaan hengityksen tahdissa. Asahi perustuu nykyaikaiseen tutkittuun tietoon liikunnan terveysvaikutuksista. Asahi auttaa ihmistä kohentamaan terveyttään ja elämänlaatuaan lempeästi ja helposti. Perusliikeharjoituksessa harjoitetaan, avataan ja rentoutetaan järjestelmällisesti koko kehoa, harjoittaen samalla tasapainoa ja koordinaatiota. Soveltuu erityisen hyvin ikääntyville, raskaana oleville kuin nivel- ja selkävaivoista kärsiville. Mainio mielialan kohottaja ja vastalääke arjen stressiin.

Jooga nidra on syvärentoutus-menetelmä, jonka tarkoituksena on tuottaa niin fyysinen kuin henkinenkin rentous. Jooga Nidran aikana lepäilet omalla matollasi viltin alla, ja ohjatusti kuljet unen ja valveen rajamailla laskeutuen syvään rentoutumisen tilaan.

Sointukylvyssä voit antaa lempeän äänimaailman johdattaa sinut syvään rentoutumiseen. Koko kehosi voi vapautua jännityksistä, huolista ja arkipäivän kiireen tunnusta. Sointukylvyssä osallistujat makaavat makuualustoilla vilttien alla lattialla, tai vaihtoehtoisesti tuoleilla istuen. Sointukylpy on jokaiselle ainulaatuinen matka itseensä, jokainen kokee sen omalla tavallaan. Moni kokee kuitenkin rentoutumisen ja rauhoittumisen arjen keskellä.


Retriitti-paikkana toimii pieni ja idyllinen Lomakoti Onnela Haukiputaalla Kiiminkijoen rannalla. Lomakodin omistaa itsenäinen, vapaaehtoistoimintaan pohjautuva lomakotiyhdistys, jonka syntyhistoria ulottuu vuoteen 1951. Onnelan sijainti on hyvä, vain pari kilometriä moottoritiestä. Lomakoti Onnela tunnetaan hyvästä ruuasta, upeasta maisemasta, idyllisestä päärakennuksesta ja ennen muuta rauhallisuudesta. Mitä muuta voisi joogaretriitin sijainnilta toivoakaan! Lisätietoja Onnelasta 

Tervetuloa mukaan yksin tai ystävän kanssa. Retriitti sopii hyvin myös ensikosketukseksi joogan maailmaan.  

Ohjelma ja ilmoittautuminen

Tietoa retriitistä:

Saapuminen ja majoittuminen Lomakoti Onnelaan perjantaina 9.12 klo 17-18. Perjantaina laskeudumme yhdessä retriitin tunnelmaan, tutustellaan, pysähdytään, hiljennytään. Halukkaille tarjolla korva-akupunktio (sisältyy hintaan). Ilta päätetään 1,5h mittaiseen jooga nidraan ja sointukylpyyn, josta on hyvä siirtyä yöpuulle Onnelan viihtyisään majoitukseen. Jos halukkaita saunojia löytyy, niin rantasauna lämpiää lisämaksusta. Tarjolla pientä iltapalaa. Voit ottaa myös omia eväitä mukaan iltaa varten, jääkaappi ja astiat löytyy. 

Lauantai-aamuna huljutellaan kehoa auki Asahi-terveysliikunnalla, pysähdytään kongi-rentoutukseen sekä harjoitetaan kehoa lempeällä joogalla. Päivän mittaan nautitaan Onnelan maittavat ateriat (aamiainen, lounas, päivällinen). Tarjolla myös kahvia ja teetä väliajoilla. Ennen kotiinlähtöä sukellamme vielä pitkään, 2,5h mittaiseen yin jooga harjoitukseen, joka pysäyttelee meidät Vesi-elementin, eli talven ajan energioihin. 

Sinulla on lupa osallistua omaa kehoa kuunnellen, joko kaikkiin harjoituksiin osallistuen, tai poimien ne osuudet mitkä juuri sillä hetkellä palvelevat hyvinvointiasi. Muun ajan voit vaikka lepäillä tai nauttia ulkoilusta.

Retriitin päätös ja kotiinlähtö noin klo 18 lauantaina.

Retriitti tulee olemaan ihana irtiotto arjesta pienellä porukalla. Mukaan mahtuu max. 10 ilmoittautunutta. 

 • Ilmoittautuessasi saat tarkemman aikataulun ja retriittikirjeen. 

 • Mukaan tarvitset oman alustan, pari vilttiä ja pienen tyynyn sekä oman ihanan itsesi ❤  Ylle harjoituksiin puettavaksi mukavat, joustavat vaatteet ja villasukat. Tarvittaessa löytyy lainamattoja, ilmoita etukäteen jos tarvitset.


Info:

Aika: 9.-10.12.2022

 • Paikka: Törmälän tila, Toppilantie 20A, 92320 Siikajoki
 • Ohjaaja: Mervi Valjus. Tutustu ohjaajaan tarkemmin
 • Investointisi:  varhaisen varaajan hinta 14.5 mennessä 237e. 
 • 11.6 mennessä 242e, jonka jälkeen hinta on 262e.
 • Majoittuminen 2-3 hengen aittamökeissä. 1hh (rajattu määrä) 20e:n lisämaksusta.
 • Ruuat:  aamiainen, lounas ja päivällinen. Kasvisruoka, mahdollisesti myös kalaa. 
 • Peruutusehdot: myöhemmin kuin 15 vuorokautta mutta viimeistään 48 tuntia ennen retriitin alkua peritään 50 %  hinnasta. Jos retriitti peruutetaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen alkua, järjestäjällä on oikeus periä koko hinta. Sairastapauksista neuvotellaan erikseen. Mikäli kurssi peruuntuu järjestäjistä johtuvasta syystä, asiakas saa maksun täysimääräisesti takaisin. Myös mikäli retriitti joudutaan perumaan viranomaismääräyksestä (esim. koronatilanne), asiakas saa maksun täysimääräisesti takaisin.
 •  Huom. varaathan paikkasi ajoissa; mukaan mahtuu vain max.15 osallistujia.
 • Lisätietoja sähköpostitse: mervi@yinzen.net

Ensimmäinen otsikko

Mitä saat:

Investointisi:

237 e jos varaat 14.5 mennessä. 242 e 11.6 mennessä varanneille. Muutoin hinta tulee olemaan 262e. Majoittuminen 2-3 hengen aittamökeissä. 1hh (rajattu määrä) 20e:n lisämaksusta.

1. päivä
- tuloshotti (esim. jokin hedelmäinen/marjainen smoothie)
- keittolounas, sis. jälkiruoan
- päiväkahvit ja makea leivonnainen
- kasvispainotteinen päivällinen
- sauna ja iltapala Saunapirtille
- majoitus, sis. liinavaatteet ja pyyheliinat
2. päivä
- aamupala
- lounas
- tilat ja järjestelyt molemmille päiville
Hinta: 142 euroa/hlö 2-3 hengen aittamökeissä/huoneissa

OHJELMA

Lauantai 5.8

Klo 10 Tervetuloa
10:30 Afrotanssia
11:30 Lounas
12:30 Kävelyretki laavulle (noin 2km suuntaansa), missä metsäistä kehonhuoltoa,
puhetta palautumisesta ja kahvituokio herkutellen
14:30 Yinjooga
16:30 Fascia Method ja pallohieronta
17:30 Päivällinen
19:00 Sauna ja iltapala saunatuvalla
21:00 Sointukylpy ja unten maille

11.30 – 12.30 Lounas

Sunnuntai 7.5.
Klo 8 Hyvää huomenta joogaillen
8:30 Aamiainen
10:00 Joogin jumppa
11:00 Lounas ja ulkoilua 

Toinen otsikko

Tästä tekstisi alkaa. Voit klikata tästä ja alkaa kirjoittamaan. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium totam rem aperiam.