YinZen -joogaretriitti -TÄYNN

                                     Lomakoti Onnela, Haukipudas 7.-8.10.2023

Hyvinvointiloma joogaillen 

Onko arkesi kellon perässä juoksemista? Unohdatko ottaa aikaa itsellesi? Kaipaisitko pientä hengähdyshetkeä arjen pyörityksestä? 

Miltä kuulostaisi vuorokauden pysähdys maalaismaisemissa rentoutuen, hengitellen, joogaillen... Saisit astua valmiiseen, herkulliseen ruokapöytään, saunoa lempeissä löylyissä ja illalla pujahtaa puhtaisiin vuodevaatteisiin. Ympärilläsi hengenheimolaisia, naurua, iloa, jakamista. Mutta myös omaa aikaa jos sitä kaipaat. 

Tarjoilen sinulle on joogaa, asahia, sointukylpyä, kong-rentoutuksen, hengitysharjoituksia ja mielen rauhoittamista meditaatioharjoituksin...kaikki lempeästi ja omaa kehoa kuunnellen, totta kai. Sinun ei tarvitse osata mitään etukäteen, riittää että saavut, olet, pysähdyt. 

Olet sydämellisesti tervetullut YinZen jooga- ja hyvinvointiviikonloppuun Lomakoti Onnelaan Haukiputaalle 💜

Retriittipaikka

Retriitti-paikkana toimii pieni ja idyllinen Lomakoti Onnela Haukiputaalla Kiiminkijoen rannalla. Lomakodin omistaa itsenäinen, vapaaehtoistoimintaan pohjautuva lomakotiyhdistys, jonka syntyhistoria ulottuu vuoteen 1951. Onnelan sijainti on hyvä, vain pari kilometriä moottoritiestä. Lomakoti Onnela tunnetaan hyvästä ruuasta, upeasta maisemasta, idyllisestä päärakennuksesta ja ennen muuta rauhallisuudesta. Mitä muuta voisi joogaretriitin sijainnilta toivoakaan! Lisätietoja Onnelasta.  Kuvia Onnelasta aivan tämän sivun lopussa ⬇Retriitin ohjaaja

Retriitillä mukanasi matkaa kulkemassa on Mervi Valjus. Mervi on sairaanhoitaja sekä rentoutus- ja joogaohjaaja. Mervin ohjauksesta välittyy lämpö, ammattitaito sekä pilkahdus huumoria. Hän on ohjannut lukemattomia joogatunteja eri joogakouluilla, Oulu-Opistolla ja YinZen-toiminimen kautta. 

Mervi toivottaa retriitille mukaan  kaikki iästä, koosta ja notkeudesta riippumatta. Aiempaa taustaa joogasta ei tarvita, riittää että haluat ottaa hetken aikaa omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen. 

Palautteita aiemmalta retriitiltä:

"ohjaajana olet ihanan lämmin ja rauhallinen, tulee turvallinen olo."

"kokemus oli voimauttava. olen rentoutuneempi kuin aikoihin. Ohjaustyylisi on selkeä, rauhallinen ja lempeä. Käytät hienosti mielikuvia mikä auttaa liikkeiden hahmottamisessa"

"En ole aiemmin retriitillä ollut, ja oli upea kokemus. Niin ihanan raukea olo tällä hetkellä! mukavasti rentoutusta ja eri joogatyylejä vuorokauden aikana. "

Ohjelmasta

Yin joogalle on tyypillistä pitkät, rauhalliset ja helpot asennot pehmeällä venytyksellä. Jokaisessa asanassa ollaan useita minuutteja, mikä antaa aikaa kehon lisäksi myös mielen rauhoittumiselle. Perinteinen yin jooga pohjautuu rauhalliseen joogaan, taolaiseen filosofiaan ja kiinalaiseen lääketieteeseen, joten tunnilla saattaa kuulla puhuttavan esimerkiksi meridiaaneista. Yin jooga sopii kaikille.

Asahi on suomalaisten kehittämä terveysliikuntamuoto, joka sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Se on yksinkertaista, kokonaisvaltaista ja tehokasta. Liikkeet ovat rauhallisia ja ne tehdään seisoma-asennossa hitaan hengityksen tahdissa. Asahi perustuu nykyaikaiseen tutkittuun tietoon liikunnan terveysvaikutuksista. Asahi auttaa ihmistä kohentamaan terveyttään ja elämänlaatuaan lempeästi ja helposti. Perusliikeharjoituksessa harjoitetaan, avataan ja rentoutetaan järjestelmällisesti koko kehoa, harjoittaen samalla tasapainoa ja koordinaatiota. Soveltuu erityisen hyvin ikääntyville, raskaana oleville kuin nivel- ja selkävaivoista kärsiville. Mainio mielialan kohottaja ja vastalääke arjen stressiin.

Jooga nidra on syvärentoutus-menetelmä, jonka tarkoituksena on tuottaa niin fyysinen kuin henkinenkin rentous. Jooga Nidran aikana lepäilet omalla matollasi viltin alla, ja ohjatusti kuljet unen ja valveen rajamailla laskeutuen syvään rentoutumisen tilaan.

Sointukylvyssä voit antaa lempeän äänimaailman johdattaa sinut syvään rentoutumiseen. Koko kehosi voi vapautua jännityksistä, huolista ja arkipäivän kiireen tunnusta. Sointukylvyssä osallistujat makaavat makuualustoilla vilttien alla lattialla, tai vaihtoehtoisesti tuoleilla istuen. Sointukylpy on jokaiselle ainulaatuinen matka itseensä, jokainen kokee sen omalla tavallaan. Äänimaljojen rauhallinen äänimaisema ja fyysinen väreily rentouttavat kehoa ja mieltä kokonaisvaltaisesti. Äänimaljarentoutus lievittää stressiä, hellittää lihasjännityksiä ja antaa keholle mahdollisuuden tuottaa lisää hyvän olon hormoneita. Erityisen hyvin äänimaljarentoutus soveltuu kuormittuneelle ja stressaantuneelle keholle.

Tietoa retriitistä

Saapuminen ja majoittuminen Onnelaan lauantaina 7.10. klo 10. Laskeudumme yhdessä retriitin tunnelmaan, tutustellaan, pysähdytään, hiljennytään. Ennen lounasta huljutellaan kehoa auki Asahi-terveysliikunnalla.  Päivän mittaan tarjolla lempeää joogaa, pitkä yinjooga-harjoitus (n.2,5h), rentoutumista, sointukylpyä.

Illalla luvassa saunan lempeät löylyt  ja iltapala. Iltapalan jälkeen sinulla mahdollisuus rentoutua sointukylvyssä, josta on mukava kömpiä suoraan omaan vuoteeseen makoisille unille.

Sunnuntaina herätellään keho lempeällä aamujoogalla, aamiaisen jälkeen sukelletaan pitkään, 2h mittaiseen yin jooga harjoitukseen, joka pysäyttelee meidät Metalli-elementin, eli syksyn energioihin. Lounaan jälkeen ennen kotiinlähtöä sukelletaan kongi-rentoutukseen. 

Sinulla on lupa osallistua omaa kehoa kuunnellen, joko kaikkiin harjoituksiin, tai poimien ne osuudet mitkä juuri sillä hetkellä palvelevat hyvinvointiasi. Muun ajan voit vaikka lepäillä tai nauttia ulkoilusta.

Retriitin päätös ja kotiinlähtö sunnuntaina noin klo 13.

Ilmoittautuneille lähetetään retriittikirje tarkempine sisältöineen/lisätietoineen noin viikkoa ennen tapahtuman alkua.  

Mitä retriitti EI ole: suorittamista, kelloon tuijottamista. Tällä retriitillä ei myöskään tarjoilla dynaamista, lineaarista joogaa.


Info:

Aika: 7.-8.10.2023

 • Paikka: Lomakoti Onnela, Saarikankaantie 5, Haukipudas
 • Ohjaaja: Mervi Valjus. Tutustu ohjaajaan tarkemmin
 • Investointisi: 
 • Ohjelma 95e.
 • Kaikki ateriat 65€,  majoitus ja iltasauna 55€/ 2hh/hlö tai  1hh 80€/yö (1hh rajoitettu määrä tarjolla). Omat liinavaatteet mukaan.
 • Mukaan tarvitset: joogamaton, juomapullon, yöpyjille liinavaatteet, pyyhe, henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet.
 • Varaus ja maksu: Varaamaan pääset sivun alalaidasta. Maksu tapahtuu paikan päällä retriitin alussa. Majoitus ja ruokailut maksetaan kortilla suoraan Onnelalle. Ohjelma kortilla, käteisellä tai liikuntaeduilla Merville.
 • Majoittuminen 2 hengen huoneissa. 1hh (rajattu määrä) lisämaksusta. 
 • Ruuat: Lauantaina lounas, päivällinen ja iltapala. Sunnuntaina aamiainen ja lounas. Tarjolla maistuvaa kotiruokaa.  
 • Peruutusehdot: myöhemmin kuin 15 vuorokautta mutta viimeistään 48 tuntia ennen retriitin alkua peritään 50 % hinnasta. Jos retriitti peruutetaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen alkua, järjestäjällä on oikeus periä koko hinta. Sairastapauksista neuvotellaan erikseen (luotettava terveydenhuollon todistus vaaditaan).  
 • Huom. varaathan paikkasi ajoissa; mukaan mahtuu vain max.10 osallistujaa.
 • Lisätietoja sähköpostitse: mervi@yinzen.net

YinZen-retriitti on TÄYNNÄ (voit ilmoittautua varasijalle)

Ilmoittautuminen on sitova. Saat lähempänä retriittiä sähköpostia lisätietoineen

Tunnelmapaloja Onnelasta